У Держслужбі зайнятості з'являться кар'єрні радники

У Держслужбі зайнятості з'являться кар'єрні радники

Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив постанову «Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації та припинення реєстрації безробітних, ведення обліку осіб, які шукають роботу».

Зокрема, постанова передбачає запровадження інституту кар'єрного радника у Державній служби зайнятості. Відповідний документ ухвалено на засіданні уряду в середу, інформує прес-служба Мінсоцполітики

“Постановою змінюються підходи до роботи державної служби зайнятості, зокрема: впроваджується інститут кар’єрного радника, який дозволить забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості, якісне надання послуг з планування кар’єри з урахуванням потреб роботодавців та можливостей шукачів роботи”, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, запроваджується у роботі служби зайнятості профілювання безробітних та шукачів роботи для оцінки можливості їх працевлаштування з урахуванням навичок, кваліфікацій та надання адресних послуг для повернення таких осіб на ринок праці.

А також вводяться індивідуальні плани надання послуг та працевлаштування.

Читайте також: Емігрантка розповіла, як відкрила власний бізнес у Сінгапурі

Як зазначається, такий план буде спільною програмою дій кар'єрного радника та зареєстрованого безробітного, що міститиме спільні зобов'язання обох сторін щодо пошуку роботи та забезпечуватиме індивідуальний супровід і організацію надання послуг.

У відомстві наголошують, що реалізація постанови не потребуватиме додаткового фінансування з державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-