КП чи МП: у якого патріархату більше прихильників в Україні

КП чи МП: у якого патріархату більше прихильників в Україні

Опитування
Укрінформ
В Україні понад 45 відсотків православних християн відносять себе до Української православної церкви Київського патріархату, при цьому до УПЦ Московського патріархату належать лише близько 17 відсотків.

Про це свідчать результати опитування, проведеного трьома дослідницькими центрами: КМІС, Центром Разумкова та Центром SOCIS у період 30 серпня - 9 вересня 2018 року, повідомляється на сайті SOCIS.

Відповідно до результатів опитування  68,8% опитаних відносять себе до православних,  9,6% - вважають себе просто християнами, 8,5% - греко-католиками, 1,2% - протестантами, 1% - римо-католиками і  9% респондентів не належать до жодного віросповідання.

При цьому серед тих респондентів, які відносять себе до православної церкви, 45,2% заявили, що належать до УПЦ КП, а 16,9% - до УПЦ МП, 2,1% - до Української автокефальної православної церкви, а 33,9% - вважають себе просто православними і не відносять себе до конкретної конфесії.

Читайте також: Майже 40% населення вважає, що Україна має спиратись лише на свої ресурси

Опитування проводилося за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України в цілому за такими ознаками: стать, вік (від 18 років), поділ на регіони та тип поселення (місто/село). Загалом було опитано 10005 респондентів. Середня тривалість одного інтерв’ю становила 23 хвилини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-