Правоохоронці не отримували запитів на екстрадицію турецького журналіста - НСЖУ

Правоохоронці не отримували запитів на екстрадицію турецького журналіста - НСЖУ

Укрінформ
Генпрокуратура, Міністерство юстиції та СБУ інформують, що не отримували від Туреччини запитів на екстрадицію журналіста Юнуса Ердогду, який понад 10 років живе в Україні.

Про це відомства повідомили в офіційних листах-відповідях на запит Національної спілки журналістів України, інформує у п'ятницю НСЖУ.

«Генеральною прокуратурою України розглянуто Ваше звернення щодо депортації за межі України громадянина Турецької Республіки Юнуса Ердогду. Інформуємо, що станом на 30.08.2018 до Генеральної прокуратури України від компетентних органів Турецької Республіки запит про видачу Юнуса Ердогду не надходив», - ідеться в офіційному листі до НСЖУ за підписом прокурора відділу екстрадиції управління правової допомоги та екстрадиції Департаменту міжнародно-правового співробітництва Геннадія Дубановського.

Водночас у листі за підписом заступника міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергія Петухова ідеться: «Запити компетентних органів Турецької Республіки в порядку міжнародного співробітництва у кримінальних справах стосовно Юнуса Ердогду до Міністерства юстиції України не надходили».

Про те саме офіційним листом до НСЖУ інформує і Служба безпеки України: «Повідомляємо про відсутність інформації щодо запитів компетентних органів іноземної держави про видачу (екстрадицію) зазначеної Вами особи».

У НСЖУ нагадали, що після силової екстрадиції опозиційного журналіста Юсуфа Інана Ердогду неодноразово заявляв, що хвилюється про свою фізичну безпеку, а також звертався до української влади з проханням не видавати його Туреччині.  

Читайте також: Австрія вимагає від Туреччини негайно пояснити арешт журналіста

Як повідомлялося, працівники турецької національної розвідувальної організації доставили з України до Туреччини Юсуфа Інана - одного з експертів організації FETO Фетуллаха Гюлена, обвинуваченого в організації спроби перевороту в 2016 році. Організація з безпеки та співробітництва в Європі висловила стурбованість з приводу екстрадиції Інана з України. 

Фото Детектор медіа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-