Практично все керівництво Київського СІЗО звільнили — Мін’юст

Практично все керівництво Київського СІЗО звільнили — Мін’юст

Укрінформ
Цьогоріч майже 40 співробітників пенітенціарної системи отримали підозру у вчиненні злочинів.

Про це заявив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов в ефірі каналу "112.Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого року затримано понад 100 співробітників, які скоювали злочини. В цьому році більше 37 співробітників пенітенціарної системи вже отримали підозру", - зазначив Чернишов.

Коментуючи події в Лук'янівському СІЗО, де екс-бійці "Торнадо" на початку серпня влаштували бунт, заступник міністра юстиції нагадав, що "на сьогодні двом співробітникам СІЗО вже пред'явлені підозри, вони арештовані, знаходяться в СІЗО Міністерства внутрішніх справ".

"Крім того, практично все керівництво Київського СІЗО звільнене, ми зараз проводимо ротацію. У нас напрацьований план і ми будемо проводити ротацію персоналу із інших установ виконання покарань", - розповів Чернишов.

Читайте також: Матіос: Екс-бійці "Торнадо" без перешкод могли виходити на вулицю з СІЗО

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня засуджені екс-бійці спецроти "Торнадо" влаштували бунт у Київському (Лук'янівському) СІЗО.

У результаті трьох бійців батальйону "Торнадо", яких утримували в Лук'янівському СІЗО в Києві, етапували, а інших посадили в карцер. Як розповіли у Мін'юсті, унаслідок застосування бійцями саморобних вибухових пакетів постраждав один із правоохоронців. Крім того, повідомлялося, що "торнадівці" облили бензином одного з правоохоронців і погрожували підпалити його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-