САП відкрила захисту матеріали

САП відкрила захисту матеріали "газової" справи на півтора мільярда

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила стороні захисту матеріали справи, порушеної за фактом заволодіння газом НАК «Нафтогаз України». 

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці відомства у Facebook.

"Прокурори САП прийняли рішення про достатність зібраних доказів для завершення досудового розслідування і стороні захисту надається право знайомитись з матеріалами у кримінальному провадженні за підозрою службових осіб ТзОВ «Енергія-Новий Розділ» та ТзОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» у заволодінні природним газом НАК «Нафтогаз України» в особливо великих розмірах", - йдеться у повідомленні.

Як було встановлено у ході слідства,  ряд осіб, в тому числі службові особи ТзОВ «Енергія-Новий Розділ» та ТзОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», упродовж 2013-2015 років організували схему заволодіння природного газу, що належить НАК «Нафтогаз України» в особливо великих розмірах, створивши організовану злочинну групу.

За версією обвинувачення, ТЕЦ, що перебувають у власності вказаних ТОВ, придбавши у НАК «Нафтогаз України» за пільговою ціною природний газ, під виглядом використання його нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов’язковою умовою його використання, присвоїли його, шляхом використання для промислових потреб, зокрема виробництва електричної енергії з подальшим її продажем ДП «Енергоринок».

Слідство вважає, що упродовж 2013-2015 років підозрювані особи заволоділи природним газом НАК «Нафтогаз України» у обсязі 308 343,474 тис. м3, що завдало матеріальної шкоди НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд гривень.

Читайте також: У серпні найбільше "погоріли" на корупції судді - НАБУ

Зазначається, що 10 вересня поточного року  прокурори САП погодили, а детективи вручили п’ятьом підозрюваним остаточні повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене організованою групою), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинена організованою групою в особливо великому розмірі) КК України, ч. 2 ст. 366 ( внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей службовою особою, що спричинило тяжкі наслідки).

Водночас досудове розслідування щодо причетності інших осіб до вчинення вказаних злочинів в іншому кримінальному провадженні продовжується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-