У серпні найбільше

У серпні найбільше "погоріли" на корупції судді - НАБУ

Укрінформ
Більшість осіб, які у серпні отримала статус підозрюваних у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень, є суддями.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Упродовж минулого місяця статус підозрюваних отримала низка суддів, викритих на корупції, зокрема один із суддів Господарського суду Івано-Франківської області, який, за даними слідства, взяв неправомірну вигоду у розмірі 5 тис. євро в обмін на обіцянку не змінювати арбітражного керуючого у господарській справі про банкрутство підприємства, в.о. голови одного з судів Вінниччини, який, як встановило слідство, отримав 20 тис. грн неправомірної вигоди за прийняття суддівського рішення про закриття адміністративного провадження стосовно жителя області, суддя одного із районних судів Луганської області, який, за версією слідства, отримав неправомірну вигоду у розмірі 10 тис. грн за непритягнення громадянина до адміністративної відповідальності, суддя одного із районних судів Київської області, який, на думку детективів, отримав неправомірну вигоду за непритягнення громадянина до адміністративної відповідальності, суддя Апеляційного суду Черкаської області, затриманий одразу після отримання від місцевого жителя неправомірної вигоди в розмірі 30 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Загалом детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розслідують 644 кримінальні провадження. Про підозру у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень повідомлено 161 особі.

Окрім того, зазначають в НАБУ, у серпні повідомлено про завершення досудового розслідування та відкрито матеріали для ознайомлення судді Баришівського районного суду Київської області, підозрюваному в отриманні 2500 дол. США в обмін на ухвалення ним рішення у цивільній справі про забезпечення позову.

Читайте також: ВРП відсторонила двох викритих на хабарах суддів

Станом на кінець серпня у судах перебуває 155 справ від НАБУ і САП. Статус обвинувачених у них мають 244 особи. Так, минулого місяця детективи завершили розслідування, а прокурори скерували до суду обвинувальні акти стосовно судді Господарського суду Харківської області, яка ухвалила рішення на користь приватного підприємства-учасника схеми з розкрадання газу ПАТ "Укргазвидобування" - ч.2 ст.364 та ч.1 ст.375 КК України, голови одного з міських судів Донецької області - ч.3 ст.368 КК України, судді Окружного адміністративного суду міста Києва - ч.3 ст.368 КК України; судді Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровськ - ч.4 ст. 368 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-