Як дізнатися про закупівлі для шкіл - портал DOZORRO оприлюднив відеоінструкції

Як дізнатися про закупівлі для шкіл - портал DOZORRO оприлюднив відеоінструкції

Укрінформ
Моніторинговий портал DOZORRO оприлюднив відеоінструкції, в яких виклав алгоритм перевірки закупівель, які проводять школи и управління освіти.

Детальніше з інструкціями можна ознайомитися тут.

"Загальна середня освіта в Україні є безоплатною, а будь-яка форма тиску на батьків учнів з метою збору додаткових коштів заборонена. Чому батьків просять додатково здавати кошти на ремонти, меблі, оплату комунальних послуг, якщо школи вже забезпечуються з державного та місцевих бюджетів? Та чи дійсно вони мають на це здавати гроші? Команда проекту DOZORRO в рамках звіту «Батьківський дозор: непрозорі закупівлі шкіл» підготувала покрокову інструкцію з відео для батьків, за допомогою якої можна знайти інформацію про закупівлі конкретної школи. В звіті зібрана інформація про те, як працює система фінансування закладів середньої освіти, як і ким здійснюється забезпечення шкіл", - йдеться у повідоменні на сайті.

Зокрема, розроблено три інструкції з приводу того, як шукати закупівлі: для шкіл, які закуповують самі для себе; для шкіл, для яких закуповують управління освіти; закупівлі комунальних підприємств, місцевих рад та інших організаторів для шкіл. 

Читайте також: Не знання, а вміння: Гриневич розповіла про оцінювання першачків

Також на сайті розміщено зразки електронних запитів на публічну інформацію щодо закупівель для шкіл та поради щодо написання запитів, надані поради як відслідковувати закупівлі конретного навчального закладу чи управління освіти.

Окрім цього у звіті зібрана інформація про систему фінансування закладів середньої освіти.

Моніторинговий портал DOZORRO був створений командою Transparency International Україна у 2016 році, він повністю інтегрований з ProZorro, а його мета – об'єднати суспільство навколо ідеї громадського контролю закупівель. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-