На ролику з учасником “Битви екстрасенсів” шахраї заробили понад мільйон

На ролику з учасником “Битви екстрасенсів” шахраї заробили понад мільйон

Укрінформ
Суд розгляне справу п’ятьох підозрюваних у шахрайстві осіб, які використовуючи відеоролики з участю переможця «Битви екстрасенсів», пропонували "липові" послуги клієнтам.

Про це повідомляє сайт "Судова влада України".

Протягом двох років фальшиві екстрасенси отримали від довірливих людей майже півтора мільйона гривень.

“Громадяни К., С., П., Ш. та С., діючи разом з іншими невстановленими досудовим слідством особами, створили та транслювали по телебаченню відеоролики за участю переможця телевізійного проекту «Битва екстрасенсів» з зазначенням телефонів «гарячої лінії», у яких пропонували вирішити проблеми людей зі здоров’ям та особистим життям, фактично не маючи наміру та можливості надати запропоновані послуги. Коли за вказаними номерами до них телефонували довірливі громадяни, зазначені особи представлялися або самим екстрасенсом, або його помічниками та вимагали у людей значні суми грошей за проведення «магічних ритуалів». Коли жертва, не відчуваючи ніяких позитивних змін у своєму житті, починала висувати вимоги про повернення грошей, «екстрасенс» залякувала її «кармічною розправою». Таким чином, протягом двох років такої діяльності, як стверджують органи досудового слідства, шахраї заволоділи щонайменше 1 402 548 грн”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Уряд схвалив законопроект щодо заборони реклами «народної медицини»

Як зазначається, слідчим суддею Приморського районного суду м. Одеси до громадян К., С., П., Ш. та С. був застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб з визначенням розміру застави, як альтернативного запобіжного заходу, у сумі 1 500 415 грн.

В апеляційних скаргах, що були подані захисником підозрюваних, було поставлене питання про скасування ухвал та постановлення нових – про застосування до його підзахисних запобіжного заходу, не пов’язаного з триманням під вартою, або з визначенням їм застави у мінімальному розмірі.

За результатами апеляційного перегляду, апеляційний суд залишив до підозрюваних запобіжний захід у виді тримання під вартою. При цьому розмір застави був зменшений до 1 409 600 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-