Український військовий привіз із тюрми “ДНР” підпільну газету

Український військовий привіз із тюрми “ДНР” підпільну газету

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко пообіцяв зберегти подарований йому у Вінниці примірник самвидаву "Тюремний Укроп".

Про це глава держави написав у Facebook.

"Тюремний укроп" - відтепер найдорожча для мене газета. Примірник самвидаву, який отримав від Олексія Кириченка, - це свідчення незламності духу українців, які протистоять російській агресії. Газета зберігатиметься у моєму кабінеті, де її зможуть побачити дипломати та іноземні гості, які прибувають з візитом в Україну", - зазначив Президент.

Він додав, що робитиме все можливе для звільнення українських заручників Кремля.

Читайте також: Координатор ОБСЄ спробує побачитися з українськими заручниками на Донбасі

Звільнений з полону бойовиків на Донбасі український військовий Олексій Кириченко учора у Вінниці подарував Президенту саморобну газету, яку таємно малював у Макіївській колонії. Самвидав він назвав «Тюремний укроп», а випуск — «пілотно-підпільний».

Кириченко перебував у полоні бойовиків «ДНР» від серпня 2014 року після боїв на Савур-Могилі.

Народився в 1975 році в Харкові. До війни був приватним підприємцем. Доброволець. Солдат 42-го Кіровоградського батальйону територіальної оброни Збройних сил України. Служив розвідником при штабі АТО. Після боїв на Савур-Могилі вісім днів полями виходив з оточення, потрапив у полон в серпні 2014 року поблизу Старобєшевого. Про те, що чоловік у полоні, його дружина дізналась від російського фотографа Марії Турченкової. Спочатку він перебував у будівлі Донецької СБУ, потім його перевели в Макіївську колонію.

Востаннє обмін заручників відбувся 27 грудня 2017 року. Це перший за два роки та найбільший обмін. За даними СБУ, на підконтрольну територію повернулися 73 заручники. Україна передала на окуповану територію 233 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-