Порошенко: Український учасник марафону морпіхів Дарморос - уже переможець

Порошенко: Український учасник марафону морпіхів Дарморос - уже переможець

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголосив, що важкопоранений український військовий Олександр Дарморос, який братиме участь у Марафоні морської піхоти у Вашингтоні, вже є переможцем та прикладом для наслідування для мільйонів українців.

Про це Порошенко написав у Facebook

"Під час військових подій на сході офіцер 8 окремого полку спецпризначення з Хмельниччини Олександр Дарморос втратив зір та ногу, але не втратив силу духу та віру у свої можливості. Перемагаючи біль і втому, зараз він щодня тренується, щоб взяти участь у Марафоні морської піхоти у Вашингтоні, де бігтиме разом з іншими пораненими з усього світу", - підкреслив Президент.

Порошенко зазначив, що на перемогу на дистанції 10 км Дарморос поки що не розраховує, однак обіцяє гідно представити українських військових та продовжувати тренування у майбутньому.

“Для мене та для мільйонів українців Олександр Дарморос – вже переможець та приклад для наслідування. Вболіваємо за тебе, Олександре!”, - наголосив глава держави.

Читайте також: Марафон у США бігтиме незрячий український лейтенант, який врятував 15 солдат

Як повідомлялося, колишній розвідник 8-го полку спецпризначення Дарморос втратив зір та ногу у березні 2016 року, коли поблизу Попасної на Луганщині підірвався на ворожій протипіхотній міні. Після реабілітації він регулярно тренується на біговій доріжці. Дарморос – один з 10 учасників української команди ветеранів АТО, які братимуть участь в 43-му Марафоні в США, який відбудеться наприкінці жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-