Верховний суд підтвердив незаконність припинення виплати пенсії переселенцям

Верховний суд підтвердив незаконність припинення виплати пенсії переселенцям

Укрінформ
Велика палата Верховного Суду ухвалила рішення, яким підтвердила незаконність припинення виплати пенсії переселенцям.

Відповідне рішення було ухвалене Великою Палатою ВС за результатом розгляду апеляційної скарги Бахмутського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, інформує портал Судова влада

"Велика Палата ВС розглянула апеляційну скаргу Бахмутського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області у справі № 805/402/18 і залишила в силі рішення Касаційного адміністративного суду у складі ВС. Цим рішенням розпорядження Бахмутського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про припинення виплати позивачу пенсії до з’ясування визнано протиправним та скасовано. Також відповідно до рішення суду відповідач зобов’язаний відновити виплату позивачу призначеної за віком пенсії з дати припинення виплати", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у зв'язку з проведенням бойових дій та антитерористичної операції в населеному пункті позивачка була вимушена покинути своє постійне місце проживання та переїхати до Бахмутського району Донецької області, де і стала на облік як внутрішньо переміщена особа. 

Читайте також: Переселенці Донбасу: Мильна бульбашка як надія на краще майбутнє

Проте, як зазначається, вказаний суб'єкт владних повноважень припинив їй виплату пенсії з підстав, не передбачених ст. 49 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», вказуючи на те, що реалізація прав зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб на пенсійне забезпечення здійснюється з урахуванням актів Кабінету міністрів, які не визнавалися неконституційними та такими, що не відповідають актам вищої юридичної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-