Нардеп: Седлецька не єдиний журналіст, якого прокуратурі дозволили

Нардеп: Седлецька не єдиний журналіст, якого прокуратурі дозволили "слухати"

Документ
Укрінформ
Наталія Седлецька була не єдиним журналістом, щодо якого прокуратура отримала дозвіл суду на розкриття трафіку у рамках розслідування кримінального провадження стосовно директора НАБУ Артема Ситника.

Про це повідомила народний депутат Ольга Червакова у Facebook за результатами зустрічі групи нардепів із генпрокурором Юрієм Луценком щодо ситуації із Седлецькою.

“Наталія Седлецька - не єдиний журналіст, по якому прокуратура отримала дозвіл суду на розкриття трафіка. Такий самий дозвіл отримано на телефонний трафік Христини Бердинських. Слідство вважає, що на зустрічі з Ситником могли бути і інші журналісти, але їхні особи не встановлені”, - написала Червакова.

Читайте також: Журналістка "Схем" відмовилася надавати інформацію слідству - Луценко

Сама Бердинських у Facebook написала, що зовсім не боїться і не панікує, “нехай копаються, на здоров'я, я навіть можу підказати, що читати”.

Як повідомлялося, у листопаді 2017 року після звернення народного депутата Олени Масоріної Генпрокуратура порушила кримінальне провадження щодо директора НАБУ Артема Ситника через імовірне розголошення даних слідства у справі прокурора Кулика під час спілкування "оф-рекордз" із журналістами.

Читайте також: Справа Ситника: у ГПУ заявляють, що журналістів не прослуховуватимуть

За даними слідства, розмова Ситника з українськими журналістами у форматі "оф-рекордз" відбулася в Києві у травні 2017 року. Сам Ситник заперечує, що під час цього спілкування порушив законодавство.

4 вересня видання "Радіо Свобода" опублікувало заяву, у якому висловило обурення ухвалою українського суду, який дав Генпрокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки та головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької упродовж 17 місяців.

Читайте також: Єврокомісія занепокоєна ситуацією навколо головреда програми "Схеми"

Того ж дня група депутатів підписала звернення до Луценка з проханням про невідкладний прийом через рішення суду щодо надання доступу ГПУ до телефону Седлецької.

Читайте також: Прокуратура не схотіла читати SMS із телефону Седлецької - депутат

Згодом генеральний прокурор Юрій Луценко запросив Седлецьку на закриту зустріч для пояснень чому суд надав згоду на допуск до інформації в її телефоні, вона ж відмовилася від цієї пропозиції і запропонувала йому прийти на Радіо Свобода дати відкритий коментар щодо цієї ситуації. Луценко на ефір не прийшов.

Фото з сайту medialab.online надане Наталією Седлецькою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-