Комісія не відповідатиме за знищення результатів поліграфу — Труба

Комісія не відповідатиме за знищення результатів поліграфу — Труба

Укрінформ
Зовнішня комісія, яка обирала 27 кандидатів на керівні посади в ДБР, не нестиме відповідальність за знищення результатів поліграфу кандидатів, бо така відповідальність не передбачена у законодавстві.

Про це директор Держбюро розслідувань Роман Труба заявив на антикорупційному комітеті Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Знищення результатів поліграфу — це не жарт, але конкурсна комісія нести відповідальність за ці дії не буде, бо така відповідальність не передбачена жодним законодавчим актом”, - сказав Труба.

За його словами, законом про ДБР передбачено, що проведення поліграфу проводиться на підставі порядку, який затверджується Кабміном, і який був затверджений.

Труба уточнив, що в регламенті конкурсної комісії є аналогічна норма - що конкурсна комісія керується порядком, який затверджується Кабміном.

“Про що мова в порядку? По-перше, матеріали поліграфу передаються для прийняття кадрового рішення. Друге - матеріали дослідження зберігаються у структурних підрозділах, які визначить директор ДБР. При цьому в жодному з цих нормативних документів не вказано на можливість дій зовнішньої комісії щодо знищення поліграфу. Комісія на власний розсуд прийняла рішення про знищення результатів поліграфу. Це неможливо зрозуміти ні з юридичної, ні з моральної точки зору, оскільки щодо деяких кандидатів є надзвичайно велика критика”, - наголосив Труба.

Читайте також: Труба хоче побачити результати поліграфу своїх заступників

Він підкреслив, що єдине, що вимагалося від комісії — це 27 пакетів документів, серед яких обов'язково мали бути результати поліграфу.

“Комісія вирішила грати в гру передачі подань. І, на мій погляд, ця ситуація свідчить про те, що потрібно вносити зміни в закон про ДБР, і потрібно подякувати комісії, яка виконала свою історичну місію, та передати в ДБР повноваження проводити конкурс на керівні посади в ДБР”, - додав він.

Як повідомлялося, 28 серпня директор ДБР Роман Труба заявив, що конкурсна комісія, яка обирала 27 кандидатів на керівні посади в Держбюро розслідувань, знищила результати проходження переможцями конкурсу поліграфу. Відтак Труба сказав, що не призначатиме переможців конкурсу через знищення конкурсною комісією результатів проходження ними поліграфу.

Директор ДБР зазначив, що серед переможців на керівні посади у 27 територіальних управліннях відомства опинилися фігуранти кримінальних справ про незаконне збагачення, кандидат, який "тісно спілкується з представниками сепаратистів", а також два куми, котрі "разом розпочинали свій робочий шлях, разом просувалися по професійній драбині".

3 вересня комісія з проведення конкурсу на зайняття посад до ДБР ухвалила рішення повторно внести на ім'я директора ДБР Романа Труби подання на призначення 27 кандидатів на керівні посади у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-