З початку дії мовних квот радіостанції сплатили понад 1,3 мільйона штрафів — Нацрада

З початку дії мовних квот радіостанції сплатили понад 1,3 мільйона штрафів — Нацрада

Укрінформ
За час дії закону про квоти на україномовні пісні й ведення передач державною мовою на радіостанціях мовники сплатили 1 млн 373 тисячі 408 гривень штрафів.

Про це сказав член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський на прес-конференції в Укрінформі.

“Усього за весь період дії мовних квот на радіо ми призначили штрафів на суму 1 млн 373 тисячі 408 гривень”, - сказав він, нагадавши, що за порушення квоти, навіть якщо воно є мінімальним і становить 0,1%, передбачається штраф у розмірі 5% від суми ліцензійного збору.

Костинський також зазначив, що у першому півріччі цього року Нацрада призначила штрафи трьом радіостанціям на загальну суму 371 тисяча 451 гривня, із яких, за його словами, найбільший штраф за всю історію існування квот на радіо сплатило “Радіо П'ятниця”, а саме - 327 тисяч 842 гривні.

Водночас він наголосив, що динаміка призначення штрафів нині значно менша, ніж минулого року, й усі порушення були не умисними, а стосувалися технічних помилок.

Читайте також: Костинський сказав, як радіостанції перевиконують квоти на україномовні пісні

Як повідомлялося, Верховна Рада 16 червня 2016 року ухвалила закон “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)”. Згідно із цим законом, до 8 листопада 2018 року частка пісень українською мовою на радіо має бути не менше 30%, а обсяг ведення передач державною мовою - не менше 55%.

Із 8 листопада цього року відбудеться збільшення квот: частка пісень українською мовою на радіо повинна буде становити не менше 35%, а обсяг ведення передач українською мовою - не менше 60%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-