Луценко відмовився прийти на ефір Радіо Свобода - журналістка

Луценко відмовився прийти на ефір Радіо Свобода - журналістка

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко, який раніше запросив журналістку "Схем" Наталію Седлецьку на закриту зустріч для пояснень чому суд надав згоду на допуск до інформації в її телефоні, відмовився від участі у прямому ефірі Радіо Свобода.

Про це головний редактор програми "Схеми" Наталія Седлецька написала у Facebook.

"Юрій Луценко відмовився від прямого ефіру Радіо Свобода і не захотів публічно відповідати на питання стосовно доступу слідчих до мого телефону. Генпрокурора більше влаштовує закритий кулуарний формат "без камер та диктофонів", як написала мені його прес-секретар Лариса Сарган. Нас — ні", - написала Седлецька.

Вона висловила думку, що ситуація, що склалася - "не особисте питання Наталки Седлецької, тому ніяких закритих зустрічей бути не повинно".

"Це - суспільний інтерес і те, що ці питання генпрокурор хоче обговорювати у своєму кабінеті за зачиненими дверима, а не в прямому ефірі, викликає занепокоєння та підозри. Тому наша пропозиція прийти на ефір залишається відкритою", - уточнила Седлецька.

Вона також опублікувала список питань до Луценка, які б хотіла задати, зокрема — чому слідчий взяв доступ до даних з телефону за 17 місяців лише самої Седлецької і чи отримав вже слідчий доступ до даних, про які попросив суд; скільки ще було допитано журналістів у справі і чи по всіх журналістах, що свідчили у справі, слідчий взяв доступ до СМС, з’єднань мобільного та місцеперебування телефонів тощо.

"Я все ще сподіваюсь, що генпрокурор Луценко знайде сміливість публічно відповісти на ці питання", - наголосила вона.

Як повідомлялося, у листопаді 2017 року після звернення народного депутата Олени Масоріної Генпрокуратура порушила кримінальне провадження щодо директора НАБУ Артема Ситника через імовірне розголошення даних слідства у справі прокурора Кулика під час спілкування "оф-рекордз" із журналістами.

За даними слідства, розмова Ситника з українськими журналістами у форматі "оф-рекордз" відбулася в Києві у травні 2017 року. Сам Ситник заперечує, що під час цього спілкування порушив законодавство.

Читайте також: Журналістка "Схем" відмовилась від закритої зустрічі з Луценком

4 вересня видання "Радіо Свобода" опублікувало заяву, у якому висловило обурення ухвалою українського суду, який дав Генпрокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки та головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької протягом 17 місяців.

Згодом генеральний прокурор Юрій Луценко запросив Седлецьку на закриту зустріч для пояснень чому суд надав згоду на допуск до інформації в її телефоні, вона ж відмовилася від цієї пропозиції і запропонувала йому прийти на Радіо Свобода дати відкритий коментар щодо цієї ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-