Уряд вирішив, як ліквідувати дискримінацію щодо жінок

Уряд вирішив, як ліквідувати дискримінацію щодо жінок

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив Національний план дій з виконання заключних зауважень Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, повідомляє Урядовий портал.

"Наступним кроком стало сьогоднішнє затвердження Кабінетом міністрів України Національного плану дій з виконання рекомендацій, викладених у заключних зауваженнях Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок до восьмої періодичної доповіді України про виконання Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок на період до 2021 року", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що відповідний план дій передбачає удосконалення механізму забезпечення прав соціально вразливих категорій жінок та дівчат, в тому числі з числа внутрішньо переміщених осіб, національних меншин, осіб з інвалідністю; проведення широкої інформаційної кампанії з підвищення правової обізнаності з питань прав жінок; створення умов для отримання жінками економічної незалежності.

Крім того, передбачається покращення доступу дівчат та жінок до медичних, освітніх, правових, соціальних послуг.

Читайте також: В Україні економічно задіяні лише 52% жінок - експерт

Основною метою акта є подолання всіх форм дискримінації щодо жінок і дівчат, зниження рівня гендерно зумовленого та домашнього насильства, забезпечення запобігання його проявам та своєчасної допомоги постраждалим, розширення економічних можливостей жінок, участі у прийнятті рішень у політичному та суспільному житті.

14 лютого 2017 року на 66-й сесії Комітету з ліквідації усіх форм дискримінації щодо жінок було розглянуто захист восьмої періодичної доповіді України про виконання Конвенції Організації Об’єднаних Націй про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок. Членів Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок було поінформовано про законодавчі, судові та інші заходи, вжиті Україною для виконання положень Конвенції, та досягнутий прогрес у цьому напрямі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-