Міноборони з початку року повернуто понад 25 тисяч га земель і 65 будівель

Міноборони з початку року повернуто понад 25 тисяч га земель і 65 будівель

Укрінформ
Міністерству оборони за результатами претензійної і позовної роботи у 2018 році повернуто понад 25 тисяч гектарів земель та 65 будівель і споруд.

Про це у вівторок, 4 вересня, під час брифінгу поінформував заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України полковник Валентин Гринь, повідомляється на сайті Міноборони.

“Упродовж 2015-2017 років до сфери управління Міноборони фактично повернуто понад 10,5 тисяч га земель оборони, ще понад 25 тисяч га повернуто з початку 2018 року. Йдеться, зокрема, про частину території Тарутинського та Болградського загальновійськових полігонів, а також авіаційного полігону у с. Поворськ Волинської області”, - сказав він.

За словами офіцера, до 2014 року чисельність підрозділів ЗСУ скорочувалась, ліквідовувалися військові частини та вивільнялися окремі території військових містечок, що створювало умови для незаконного заволодіння фондами та землями оборони. При цьому більшість випадків самовільного зайняття та неправомірного вилучення земель оборони у попередні роки відбулася внаслідок неправомірних рішень деяких місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, без згоди Міністерства оборони України, підкреслив Гринь. Також мали місце факти самовільного захоплення землі фізичними та юридичними особами, в деяких випадках, знову ж таки, за участю місцевих органів самоврядування, додав він.

Читайте також: Укроборонпром покаже "Комбати" і "Корсари" на виставці MSPO у Польщі

Полковник зазначив, що за період 2015-2017 років Міністерству оборони з незаконного володіння повернуто 178 самозахоплених раніше будівель та споруд. У поточному році з незаконного володіння повернуто 65 будівель та споруд: 44 - у місті Дніпро, 20 - у Харкові та 1 у Кривому Розі.

“Наразі Міноборони України вирішує питання оформлення (переоформлення) правовстановлюючих документів на право постійного користування повернутими ділянками, а також вживає заходів щодо оформлення правовстановлюючих документів на будівлі та споруди”, - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-