В Україні запрацював єдиний реєстр медоглядів

В Україні запрацював єдиний реєстр медоглядів

Укрінформ
Дані медичних оглядів певних категорій осіб віднині в Україні зберігатимуться у єдиній державній базі.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

"З вересня 2018 року дані про медичні професійні огляди українців зберігаються в єдиній електронній системі. Таке нововведення МОЗ України впорядкує професійні медогляди й унеможливить використання підроблених довідок та санітарних книжок... Тепер дані про такі огляди міститимуться в єдиному реєстрі медичних оглядів - надійно захищеній електронній системі", - наголосили у МОЗ.

У відомстві зазначили, що професійний медогляд українці проходитимуть лише у закладах охорони здоров’я, а дані автоматично відображатимуться в електронній системі.

Читайте також: Супрун сказала, коли медзаклади остаточно "попрощаються з совком"

"Довідку-дублікат про пройдений медогляд кожен українець зможе одержати безоплатно. З часом єдиний реєстр медичних оглядів буде інтегровано до системи "Електронне здоров’я". А вже зараз працює мобільний додаток "Медичні огляди", з допомогою якого контролюючі органи можуть швидко перевірити легітимність конкретного медогляду", - розповіли у МОЗ.

Зазначається, що до кінця року планується підключення до системи близько 3 тисяч закладів охорони здоров’я в усіх областях України і поступова заміна паперових бланків медичних оглядів на електронні. Після завершення тестового періоду єдина державна база даних медичних оглядів буде обов’язковою до використання усіма споживачами відповідної інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-