Фігурант справи

Фігурант справи "тітушок" Чемес уклав угоду зі слідством

Укрінформ
Один з обвинувачених у справі про викрадення, катування майданівців у січні-лютому 2014 року - Сергій Чемес - уклав угоду зі слідством про визнання винуватості за всіма статтями, що йому інкримінують.

Про це повідомляє Громадське.

«Йдеться про пособництво у викраденні, катуванні майданівців, перешкоджанні мирним зібранням, а також хуліганство. Чемесу загрожувало до 10 років позбавлення волі. Наразі ж його засудили до 3 років і 3 місяців позбавлення волі. Вирок вступить у силу через місяць», - йдеться у повідомленні.

Чемесу зарахують термін, відбутий ним в ізоляторі тимчасового тримання, а це 1,5 року. Також на нього розповсюдиться так званий закон Савченко (1 рік за два). Загалом Чемес відбуде під вартою близько 2 місяців.

Читайте також: Апеляція Крисіна: суд відмовив у повторному допиті свідків

У прокуратурі наголосили, що чоловік активно співпрацював зі слідством, давав викривальні покази проти інших фігурантів справи «тітушок». «Зокрема, його покази стали вагомими для встановлення вини Крисіна, Сєрова, Чередника, Хачатряна. Також в прокуратурі зазначили, що він безпосередньо не здійснював насильницьких дій стосовно Іваненка та не застосовував зброї до Веремія, а тримав його, поки не підбігли інші «тітушки». Також Чемес не був раніше судимим та має на утриманні трьох неповнолітніх дітей. Укладена угода зобов'язує Чемеса і надалі співпрацювати зі слідством, надавати викривальні покази», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, Сергій Чемес працював у охоронній фірмі Юрія Крисіна «П'ятий регіон».

Адвокати Чемеса сказали, що не оскаржуватимуть рішення суду.

Щодо іншого підозрюваного в цій справі - Юрія Крисіна, перерва оголошена до 12 вересня. Тепер він лишається єдиним обвинуваченим у справі. 

Як повідомляв Укрінформ, Юрію Крисіну інкримінують чотири злочини, передбачені статтями 27 (підбурювання та пособництво у вчиненні злочину), 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини, вчинене з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб або за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для життя та здоров'я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї), 127 (катування з метою примусити потерпілого чи іншу особу вчинити дії, що суперечать їх волі, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості), 296 (хуліганство, вчинене групою осіб), 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів, демонстрацій) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-