Прем'єр сказав, чому цьогорічний День знань особливий

Прем'єр сказав, чому цьогорічний День знань особливий

Укрінформ
Сьогоднішній День знань є особливим, адже вперше першокласники йдуть до Нової української школи.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у своєму вітанні з Днем знань, повідомляє Урядовий портал.

"Від імені уряду та від себе особисто вітаю з Днем знань! Сьогоднішній День знань є особливим, адже вперше наші «первачки» йдуть до Нової української школи. Кількарічна робота уряду вилилася у створення нового шкільного середовища. Ми кардинально змінюємо філософію середньої освіти та запроваджуємо нові стандарти навчання, які заохочують школярів до ініціативності і критичного мислення, творчого підходу і відповідальності. Наша школа стає місцем, де пануватимуть співпраця, взаємодопомога та повага до особистості", - йдеться у вітанні.

Гройсман зазначив, що Нова українська школа – це максимально сприятливий простір для розвитку особистості, набуття систематичних знань та формування гармонійного індивіда, готового до дорослого суспільного життя.

"Упевнений, що за 12 років перші випускники Нової української школи стануть поколінням, що реалізує себе у професійних сферах, про які ми можемо ще і не здогадуватися, та будуватиме успішну справедливу країну", - наголосив він.

За словами Гройсмана, реформа освіти є одним з пріоритетів, адже ті зміни, яких ми хочемо досягнути у нашій країні, здатні здійснити лише розумні та освічені громадяни. Дошкільна освіта допомагає дітям сформувати основні навички суспільної поведінки. Початкова та середня школа є базисом, який готує майбутнього відповідального громадянина та закладає основу подальшого професійного та особистого розвитку. Вища освіта покликана сформувати висококласного професіонала, що здатен відповідати на виклики сучасності та формувати напрямок розвитку суспільства. Тому реформуються усі рівні освітньої сфери для успішного майбутнього України.

Читайте також: Гройсман — про нову українську школу: Процес пішов

"Надзвичайно важливим для успішності Нової української школи є створення комфортного середовища для педагогів... Одним з найважливіших завдань реформи є належне матеріально-технічне забезпечення шкіл та гідна оплата праці вчителів. Упевнений, що саме престижність вчительської праці та її гідна оплата стануть одним із факторів успіху реформи", - наголосив Прем’єр-міністр.

Як відомо, сьогодні в Україні початок нового навчального року - День знань. За статистикою, цього року до школи в перший клас підуть 448 тисяч дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-