ВККС:  на посади суддів Антикорупційного суду  надійшло 12 заяв

ВККС: на посади суддів Антикорупційного суду надійшло 12 заяв

Укрінформ
За 3 тижні прийому конкурсних документів на посади суддів Верховного суду та Вищого антикорупційного суду надійшло 26 та 12 заяв відповідно.

Однак Вища кваліфікаційна комісія суддів очікує основну хвилю документів всередині вересня, повідомляє прес-служба ВККС.

"Приймання документів на посади суддів Верховного суду та Вищого антикорупційного суду від правників триває 3 тижні. За цей період до Комісії надійшло 26 та 12 заяв відповідно. Зокрема, найбільше документів від кандидатів надійшло до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду – 11 заяв, Касаційного господарського суду – 6, Касаційного цивільного суду – 6 та Касаційного кримінального суду – 3 заяви", - йдеться в повідомленні.

Голова ВККСУ Сергій Козьяков пояснив невелику на даний час кількість кандидатів тим, що зібрати документи на конкурс дуже непросто. Зокрема, за його словами, суддям потрібно систематизувати та надати до Комісії практично всі свої рішення, адвокатам – переглянути всі справи, в яких вони представляли інтереси в судах, із засвідченням цього факту. Також часу потребує отримання окремих довідок, як-от медична чи про несудимість.

Читайте також: На посади суддів Вищого антикорупційного суду наразі лише 8 претендентів

Він додав, що формування пакета документів є першим випробуванням кандидатів на уважність, зосередженість та організованість.

Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів України 2 серпня 2018 року оголосила конкурси на 78 посад суддів Верховного суду та 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду.

Попередньо про наміри взяти участь у конкурсах до Верховного суду та Вищого антикорупційного суду повідомили 1624 кандидати від правників, з них 842 – до Верховного суду, 610 – до Вищого антикорупційного суду, 172 – до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Подання документів триває з 8 серпня по 14 вересня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-