Нацрада обіцяє ефективнішу роботу моніторингового центру в 2019 році

Нацрада обіцяє ефективнішу роботу моніторингового центру в 2019 році

Укрінформ
Модернізований моніторинговий центр Національної ради з питань телебачення і радіомовлення почне працювати більш ефективно у 2019 році.

Про це заявила заступник голови Нацради Уляна Фещук у п'ятницю під час панельної дискусії на тему неконтрольованої політичної реклами в умовах тривалого виборчого сезону, що наближається "Джинса: новий виборчий сезон", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сподіваємося, що моніторинговий центр почне працювати ефективно десь після Нового року, і це суттєво полегшить нам роботу", - сказала Фещук.

Вона наголосила, що цього року держава вперше виділила кошти на придбання засобів моніторингу, проте угоду ще не підписано, тому що кошти були виділені на четвертий квартал. У Нацраді розраховують її підписати протягом місяця. Окрім того, персонал центру ще має навчитися працювати на цьому обладнанні.

Наразі ж Нацрада здійснює моніторинг ефіру телеканалів і радіостанцій "фактично в ручному режимі, тобто люди сидять у навушниках, дивляться телебачення, слухають радіо", зауважила посадовець.

Читайте також: Нацрада оголосила попередження NewsOne через коментар про зброю РФ

За її словами, до такої роботи залучено незначний штат: із 15 працівників контрольно-аналітичного управління моніторинг проводить п'ять-сім осіб.

Як повідомлялося, в Державному бюджеті України на 2018 рік на видатки Національної ради з питань телебачення і радіомовлення виділено 104,9 млн грн, із яких 43,5 мільйона спрямовано на модернізацію моніторингового центру регулятора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-