Інклюзивна освіта: Порошенко закликав імплементувати Саламанську декларацію

Інклюзивна освіта: Порошенко закликав імплементувати Саламанську декларацію

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко вважає, що у національне законодавство дуже важливо імплементувати основні гуманістичні засади, закріплені у Саламанській декларації про принципи, політику та практичну діяльність у сфері освіти осіб з особливими потребами.

 Про це Глава держави написав у Facebook.

"Відтепер Україна має офіційний переклад українською мовою фундаментального міжнародного документа у сфері запровадження інклюзивної освіти – Саламанської декларації про принципи, політику та практичну діяльність у сфері освіти осіб з особливими потребами. У рамках реалізації освітньої реформи дуже важливо імплементувати у національне законодавство основні гуманістичні засади, які закріплені у міжнародних документах", - написав Порошенко.

«Круглий стіл», присвячений реалізації положень Саламанської декларації в Україні / Фото: Марків Михайло

Читайте також: Інклюзивна освіта: комітет ВР підтримав законопроект, ініційований Мариною Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, Саламанська декларація є фундаментальним міжнародним документом у сфері запровадження інклюзивної освіти, який був прийнятий у 1994 році в іспанському місті Саламанка представниками 92 урядів та 25 організацій у співпраці з ЮНЕСКО. Декларація стала першим міжнародним документом, який визначив термін "особа з особливими освітніми потребами" та закріпив принципи інклюзивної освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-