200 загроз липня: МінТОТ назвало ситуації, що могли дестабілізувати суспільство

200 загроз липня: МінТОТ назвало ситуації, що могли дестабілізувати суспільство

Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб у липні зафіксувало близько 200 випадків, спрямованих на дестабілізацію ситуації всередині українського суспільства.

Про це йдеться на сайті МінТОТ

«Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб в Україні (МінТОТ) здійснено аналіз інформації, отриманої з відкритих джерел, щодо ситуацій, які можуть дестабілізувати українське суспільство. Таких ситуацій у липні зафіксовано близько 200», - йдеться в повідомленні.

За даними моніторингу, у липні найбільшу кількість випадків, що можуть дестабілізувати ситуацію в українському суспільстві, зафіксовано у Львівській області (17%), Києві та Київській області (14%), Харківській (13%), Донецькій (10%), Луганській (8%) та Одеській (8%) областях.

Як зазначили у МінТОТ, тенденції поляризації та радикалізації суспільства в Україні спостерігаються через активні дії держави-агресора.

«Велика кількість радикально налаштованих організацій, які замість шляху діалогу обирають мову насилля, вандалізму, провокацій, та ряд інших подій, розхитують ситуацію всередині країни. Такі тенденції вигідні державі-агресору для їх використання ззовні. Тримаючи українців у постійній напрузі спецслужби країни-агресора прагнуть перевести цю напругу до стадії конфлікту між громадянами України», - підкреслили у міністерстві.

Зазначається також, що пропаганда - це лише частина засадничого підходу РФ, який полягає в послабленні України та прагненні розхитати ситуацію всередині країни не так військовим шляхом, як використанням ситуації крихкості, яку держава-агресор хоче насадити в нашому суспільстві.

Зокрема, за даними МінТОТ, досі одним із проблемних напрямів, що активно використовується державою-агресором для дестабілізації ситуації в Україні, залишаться псевдомінування.

Читайте також: СБУ затримала сімох «телефонних терористів»

Крім того, паралельно із нагнітанням ситуації спостерігається чимало випадків незаконного виготовлення й розповсюдження нелегальної зброї та вибухонебезпечних предметів серед мирного населення, а також фактів насильства з їх використанням.

Ще одним таким прикладом у МінТОТ називають надмірну активність радикальних організацій, діяльність яких дискредитує роботу виконавчої влади та місцевих рад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-