Трудова міграція: українці частіше обирають Польщу, ніж Росію

Трудова міграція: українці частіше обирають Польщу, ніж Росію

Опитування
Укрінформ
Польща випередила Росію за кількістю трудових мігрантів з України.

Таку думку, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу, під час представлення у Варшаві результатів соціологічного дослідження щодо української трудової міграції до Польщі висловив директор польської компанії з працевлаштування іноземців EastWestLink (EWL SA) Анджей Коркус.

“З огляду на дослідження останніх двох років, а також дивлячись на те, як динамічно розвивається економіка Польщі і в якій ситуації перебуває економіка Росії, можна зробити висновок, що зараз до Польщі прибуває більше українських мігрантів, ніж до Росії”,- підкреслив Коркус.

Він зауважив, що в минулому головним напрямком трудової міграції українців  була Росія. Натомість Польща завжди була у ролі наздоганяючого, але приблизно два роки тому кількість українських трудових мігрантів до Польщі й Росії зрівнялася. 

Читайте також: Гідна зарплата уповільнить трудову міграцію українців

Про те, що українці під час вибору напрямків трудової міграції усе рідше спрямовують свій погляд на Росію свідчать й результати дослідження, проведеного компанією EWL SA. Зокрема, серед опитаних українських трудових мігрантів в Польщі 10,9% раніше їздили на заробітки до РФ. Зараз варіант працевлаштування в Росії готові розглядати лише 2,3% з них.

Більшість опитаних (60,2%) визнали, що вони розглядають можливість працевлаштування в іншій країні, окрім Польщі. Серед них лідерами є Німеччина (27%) та Чехія (20,7%).

Дослідження компанія EWL SA провела у травні-червні цього року. Понад 60 питань поставили 900 респондентам з України, які прибули з метою працевлаштування до Польщі.

За попередніми оцінками, у Польщі зараз може перебувати понад мільйон трудових мігрантів з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-