Порошенко привітав українців із Успінням Пресвятої Богородиці

Порошенко привітав українців із Успінням Пресвятої Богородиці

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав українські родини із Успінням Пресвятої Богородиці, яке християни східного обряду святкують сьогодні, 28 серпня.

Привітання розміщене на сторінці Президента у Facebook.

"Вітаю зі світлим та величним святом Успіння Пресвятої Богородиці. Божої милості та заступництва Діви Марії усім українським родинам!", - зазначив Порошенко.

Успіння Богородиці - день, коли Діва Марія завершила своє земне життя, а її тіло й душу Ісус Христос забрав на небо. Про те, як довго Божа Мати перебувала на землі після Христового Воскресіння, історичних даних немає, як і про те, де і як вона померла, оскільки в Євангелії про це також жодної згадки.

Свято Успіння належить до найстарших богородичних свят. Вперше його відзначили 431 року в Єрусалимі невдовзі після собору в Ефесі.

Успіння Пресвятої Богородиці - друге за значущістю свято православної церкви після Воскресіння Христового. Недарма цей день ще називають Богородичною Пасхою, або "літньою Пасхою". "На безсмертне Твоє Успіння зібралися ми", - співає церква в першому пісноспіві цього великого свята.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-