ГПУ кличе на допит бізнес-партнера колишнього міністра Захарченка

ГПУ кличе на допит бізнес-партнера колишнього міністра Захарченка

Укрінформ
Генпрокуратура викликає на допит підозрюваного у справі про відчуження майна ТОВ "Закарпатполіметали" Валерія Бредихіна.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті ГПУ.

Зазначається, що Бредихіна викликають на 3 вересня для проведення слідчих дій у провадженні № 42016000000003656 від 24 листопада 2016 року за ч. 5 ст. 191 ККУ про заволодіння майном ТОВ "Закарпатполіметали".

Як повідомляв Укрінформ, Печерський райсуд 21 серпня 2018 року дав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо колишнього арбітражного керуючого Олексія Громчакова і донецького бізнесмена Валерія Бредихіна. Їх підозрюють у вчиненні під час процедури банкрутства ТОВ "Закарпатполіметали" дій, спрямованих на заволодіння майном підприємства і нанесенні збитків у розмірі 11 млн грн.

За даними слідства, Бредихін через ТОВ "Гірничо-металургійний комплекс" до 2016 року володів ТОВ "Карпатська рудна компанія", яке за безцінь викупило ключові активи державної ТОВ "Закарпатполіметали", зокрема, гірничо-збагачувальну фабрику і комплекс будівель "Вертикальної шахти РЕ-1".

За результатом розслідування у листопаді 2016 року Громчакову і Бредихіну було письмово повідомлено про підозру за ч.5 ст. 191 ККУ (привласнення і розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем). У подальшому у зв'язку із переховуванням обох підозрюваних від слідства їх було оголошено у розшук, а згодом - у міжнародний розшук Інтерполу.

За даними ЗМІ, Бредихін є бізнес-партнером колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Він був довіреною особою екс-міністра і мав з його дружиною Людмилою Захарченко спільну фірму "Линкруст".

Читайте також: Суд дозволив спецрозслідування у справі Мужіївського золотого родовища

У серпні 2016 року Бредихін продав ТОВ "Карпатська рудна компанія" кіпрській компанії "Avellana Gold Ltd", яка через низку офшорних юрисдикцій належить кінцевому бенефіціарному власнику американцю Севеджу Браяну.

У жовтні 2017 року співробітники прокуратури та Служби безпеки проводили обшуки на Мужіївському родовищі золота та у приміщеннях ТОВ "Карпатська рудна компанія" у місті Берегово (Закарпатська обл.) в рамках розслідування кримінальної справи за фактом розкрадання майна ТОВ "Закарпатполіметали". У ході слідчих дій правоохоронці вилучили документи та комп’ютерну техніку.

Наразі Мужіївське родовище є єдиним достатньо розвіданим в Україні, на якому раніше видобувалося золото.

На сьогоднішній день там знаходиться 55 тонн золота, 1 мільйон тонн цинку і свинцю розвіданих запасів. У грошовому еквіваленті – майже 3,8 мільярда доларів.

Також на території родовища розташоване сховище відпрацьованої породи, в якому є 1 тонна видобутого золота і 4,5 тонни срібла на загальну суму 35 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-