Порошенко про ремонт доріг: Жодна показуха нам не потрібна

Порошенко про ремонт доріг: Жодна показуха нам не потрібна

Укрінформ
Президент Петро Порошенко доручив особливо ретельно перевіряти якість ремонту доріг.

Про це він написав у Twitter.

“Під час огляду відремонтованої дороги Т-15-08 на ділянці Миколаїв-Снігурівка доручив особливо прискіпливо перевіряти якість ремонту доріг. Не для того ми проводимо масштабні ремонти доріг по всій країні, щоб гроші витрачалися на неякісні роботи. Жодна показуха нам не потрібна”, - зазначив Президент.

Також Порошенко акцентував на прозорості проведення тендерів і формуванні вартості робіт, повідомляє прес-служба глави держави.

«Друга позиція – це «відкати». Бо завжди у нас раніше робилося як? Контракт на 400 мільйонів, 40-80 мільйонів «відкат». Не зароблених, вкрадених у людей (грошей) через механізми корупції, які корумпують центральну і місцеву владу», - констатував він.

Порошенко наголосив на неприпустимості використання таких схем. «Для мене є принципова позиція: кожен підрядник, кожен замовник - це процедура тендеру», - підкреслив глава держави, зазначивши, що не повинно бути махінацій з використанням обладнання, термінами тощо.

Читайте також: Порошенко назвав розвиток економіки ключовим завданням

Він також зауважив, що корупція та «відкати» – це проблема всієї країни, і наголосив, що задля боротьби з цим явищем владою на загальнодержавному рівні було започатковано роботу системи Prozorro. Він також підкреслив, що здійснюватимуться кроки, що запобігатимуть намаганням обійти систему. «Ми разом з моєю командою започаткували роботу системи Prozorro. Закріпили на законодавчому і на державному рівні. Але вони вже розумні і знайшли вихід, як обходити систему – йдуть в Антимонопольний комітет, блокують тендери, роблять інші речі. І ми на сьогоднішній день будемо закривати ці позиції і всі державні закупівлі, всі закупівлі за кошти державних і місцевих бюджетів мають йти прозоро», - сказав Президент.

«Кожен громадянин, який є платником податків, повинен мати можливість на власні очі подивитися, як ефективно використовуються його власні кошти. Я думаю, що це державне право громадянина», - наголосив Порошенко.

Президент також нагадав, що коли починався експеримент із залучення на фінансування будівництва доріг перевиконання надходжень з митниці, ніхто не вірив в його успіх. Тому нині важливо демонструвати, що зміни у стані доріг є, і експеримент працює, переконаний він. «Всі думали, що гроші розкрадуть. Ніхто не вірив, що до нас, простих людей, це добереться. А якщо і добереться, то це вже не за нашого життя. А тут – за рік-два ситуація змінюється і змінюється кардинально. Бо дорога – це не лише можливість проїхати, а це є розвиток економіки», - сказав глава держави.

Як повідомлялося, у понеділок, 28 серпня, Президент Петро Порошенко перебуває з робочою поїздкою у Миколаївській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-