Росія намагалася через

Росія намагалася через "злодіїв у законі" дестабілізувати ситуацію в Україні - СБУ

Фото
Укрінформ
Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ блокували спроби спецслужб країни-агресора дестабілізувати ситуацію в Україні через через "злодіїв у законі".

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

"Правоохоронці встановили, що представники кримінальних кіл РФ та однієї з країн Південного Кавказу намагалися потрапити до України для координації діяльності злочинних угруповань. "Злодії в законі" мали взяти під контроль перерозподіл грошових потоків від протиправного бізнесу, зокрема торгівлі наркотиками, викрадення імпортних автомобілів, а також від грабежів та розбійних нападів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Порошенко: Ворог зрозумів, що з кордонів Україну не візьмеш

За інформацією спецслужби, частина "прибутків" передбачалась на фінансування бандформувань терористичних організацій "Д/ЛНР". За задумом іноземних кураторів, протиправна діяльність "злодіїв у законі" мала б загострити криміногенну обстановку в Україні.

СБУ блокувала спроби дестабілізації ситуації в Україні через кримінальні кола / Фото: СБУ України

У СБУ наголосили, що з початку року заборонили в’їзд до України понад ста "злодіям в законі", які можуть бути причетні до угруповань, що спеціалізуються на викрадені людей, вимаганні, торгівлі зброєю та наркотичними речовинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-