До осені запрацює другий пакет законів, направлених на захист дітей - Мін’юст

До осені запрацює другий пакет законів, направлених на захист дітей - Мін’юст

Укрінформ
Завдяки закону «Чужих дітей не буває» з боржників із виплати аліментів стягнено 2,6 млрд грн заборгованостей.

Про це повідомила заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко на сторінці у Facebook, розповідаючи про робочу поїздку на Полтавщину.

«Міністерство юстиції приділяє велику увагу захисту прав дітей і працює над удосконаленням законодавства у цій сфері. Перший закон #ЧужихДітейНеБуває показав реальний результат: станом на сьогодні ми вже стягнули 2,6 млрд грн аліментів, це більше, ніж за весь минулий рік, коли було стягнено 2,4 млрд грн», - зазначила Глущенко.

Проте, зауважила заступник міністра, Мін'юст вирішив піти далі і розробив другий пакет законів, які набудуть чинності вже 29 серпня.

«Це не просто ініціативи, які посилюють відповідальність неплатників аліментів, це комплексні закони, які створюють економічні передумови для подальшого вдосконалення механізму забезпечення конституційного права дітей на достатній рівень життя та покращення їх матеріального стану», - зауважила Глущенко.

Крім цього, наголосила вона, нове законодавство спрямоване на розвиток інституту відповідального батьківства та підтримку тих батьків, які сумлінно виконують свій батьківський обов'язок.

Читайте також: З 29 серпня змінюються правила виїзду дітей за кордон

Зокрема, серед новел цього пакету законів - збільшення мінімального розміру аліментів, накладення додаткових штрафів на суму боргу по аліментах, спрощення процедури виїзду за кордон з тим із батьків, з ким проживає дитина, вдосконалення порядку побачень з дитиною того з батьків, хто з нею не проживає, обмеження щодо перебування боржників на державній службі, кримінальна відповідальність за ухилення від суспільно корисних робіт у вигляді позбавлення волі до 2 років, податкові пільги для сумлінних батьків, які витрачають додаткові кошти на гуртки, навчання, спортивні секції і духовний розвиток дитини, та ряд інших новацій", - розповіла заступник міністра юстиції.

Як повідомлялося, 3 липня 2018 року Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання.

25 липня 2018 року Президент Петро Порошенко підписав закон, яким створюються економічні передумови для посилення захисту права дитини на належне утримання.

Фото: Facebook Світлани Глущенко 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-