"112 Україна" заперечує одностороннє розірвання угоди з Радіо Свобода

Укрінформ
Припинення виробництва спільних програм телеканалом "112 Україна" та "Радіо Свобода" сталося за взаємною згодою сторін.

Про це заявив генпродюсер каналу Артем Марчевський, йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті "112 Україна"

"Припинення співпраці з "Радіо Свобода" сталося за нашою ініціативою, але за взаємною згодою сторін, тому некоректно говорити про одностороннє рішення телеканалу припинити спільне виробництво. Ще 8 серпня між телеканалом "112 Україна" та "Радіо Свобода" було укладено додаткову угоду про припинення співпраці. Таке рішення пов'язане з запуском кількох нових проектів у наступному телевізійному сезоні, з вересня цього року", - зазначив Марчевський.

За його словами, рішення розірвати співпрацю з "Радіо Свобода" було прийнято у зв'язку із запуском на телеканалі нових телевізійних проектів у вересні.

"У новому сезоні в ефірі телеканалу "112 Україна" буде багато нових проектів власного виробництва. В тому числі, телепрограм на військову тематику, які надаватимуть об'єктивну інформацію з різних джерел - звітів СММ ОБСЄ та інших міжнародних організацій. Просимо не шукати в даному рішенні будь-якого політичного підтексту", - додав гендиректор каналу Єгор Бенкендорф.

Крім того, у керівництві телеканалу не виключають, що саме припинення спільного виробництва програм з "Радіо Свобода" стало причиною появи негативних матеріалів у ЗМІ про телеканал "112 Україна".

В один день, 20 серпня, на сайті "Радіо Свобода" вийшло дві публікації: перша під назвою "Канал "112 Україна" розірвав співпрацю з Радіо Свобода", а інша - "Хто купив телеканал "112 Україна"? (Розслідування)".

Зазначається, що телеканал розцінює ці публікації як пов'язані, як ті, що не відповідають дійсності та підготовлені з порушенням журналістських стандартів.

Читайте також: Канал “112 Україна” розірвав співпрацю з Радіо Свобода

Раніше "Радіо.Свобода" повідомило, що канал "112 Україна" з 20 серпня в односторонньому порядку розірвав з ними співпрацю. Про це представники телеканалу повідомили в офіційному листі американську Раду директорів мовлення (BBG), що відповідає за розповсюдження програм.

Канал з 2017 року транслював щотижневу телевізійну програму Радіо Свобода "Донбас.Реалії", а у співпраці виходили щотижневі проекти "Воєнний Щоденник" і "Завтра".

Крім того, глядачі каналу також двічі на тиждень бачили відеоопитування, які кореспонденти "Радіо Свобода" проводили на окупованих територіях Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-