Супрун нагадує про безкоштовні ліки у стаціонарах

Супрун нагадує про безкоштовні ліки у стаціонарах

Укрінформ
Для українських пацієнтів, які потрапили на лікування до стаціонарів більшість ліків є безоплатними.

Про це в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала  у Facebook.

“Ліки є! Хочу, щоб це почув кожен громадянин. Адже не всі знають, що не повинні платити за більшість ліків, які виписують під час лікування на стаціонарі. Ми впровадили Національний перелік лікарських засобів - список ліків, які лікарні мають закуповувати обов‘язково. Пацієнти можуть їх отримувати безоплатно, адже держава закуповує їх за кошти платників податків. В цей перелік увійшли 427 безпечних та реально працюючих речовин від всіх розповсюджених хвороб - це декілька тисяч ліків від різних виробників. Все це для пацієнтів, які лікуються на стаціонарі, буде безоплатно. Лікарні мають закуповувати їх на 100%”, - зазначила Супрун.

Вона підкреслила, наявність безоплатних ліків є у відкритому доступі і це можна перевірити будь-кому на інформаційних стендах в закладах охорони здоров'я, на офіційних веб-сайтах регіональних департаментів та управлінь, у мобільному додатку Ліки Контроль

Читайте також: Хочу, щоб це почув кожен громадянин — ЛІКИ Є!

Вона наголосила, що за наявність безоплатних ліків у медзакладах несе відповідальність безпосередньо місцева влада. 

“У разі якщо лікарні не вистачає коштів на ліки за Нацпереліком та поза ним, місцеві ради мають прийняти відповідне рішення про дофінансування закладу. Якщо призначені вам ліки є у Нацпереліку, але в лікарні їх немає або їх відмоляються видати, ви можете подати скаргу”, - наголосила очільниця МОЗ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-