Десять українських вишів взялися за покращення журналістської освіти

Десять українських вишів взялися за покращення журналістської освіти

Укрінформ
Десять українських університетів реалізують проект із журналістської освіти з бюджетом близько 800 тисяч євро за програмою Erasmus+.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"10 вишів з різних областей України реалізовуватимуть проект європейської програми Erasmus+ КА2 напрям Capaсity Building in Higher Education “Журналістська освіта задля демократії в Україні”. За результатами проекту учасники мають представити на розгляд Міністерства освіти і науки України Національні рекомендації щодо впровадження оновлених програм у вишах країни. Загальний бюджет проекту склав близько 800 тис. євро", - йдеться у повідомленні.

Учасниками проекту також є представники іноземних вишів (Велика Британія, Польща, Ірландія, Швеція) та професійних організацій (Велика Британія, Австрія, Нідерланди, Україна).

Зокрема, дослідники з'ясують, як підвищити якість бакалаврських і магістерських програм із журналістики до стандартів ЄС, сприяти працевлаштуванню студентів за фахом, просувати медіаграмотність у суспільстві, а також налагодити міжнародну мобільність. У межах проекту також планується удосконалити оснащення лабораторій факультетів журналістики України - надати сучасне відеообладнання, комп’ютерне устаткування, спецтехніку тощо.

Для покращення журналістської освіти партнери проведуть низку практичних заходів, відвідають профільні університети за кордоном та розкажуть про свій досвід під час лекцій в Україні. Серед запланованих заходів - перегляд і перехресна експертна оцінка освітніх програм на факультетах журналістики в українських вишах, проведення днів відкритих дверей і презентацій оновлених програм, розробка онлайн-курсів із медіаграмотності, їх апробація та запуск в режимі дистанційної освіти тощо.

Читайте також: Президент університету "Україна" розповів деталі рейдерського захоплення

У проекті беруть участь представники таких вишів: Київський національний університет ім. Т. Шевченка; Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького; Львівський національний університет ім. І. Франка; Міжнародний економіко-гуманітарний університет (м. Рівне); Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича; Маріупольський державний університет; Сумський державний університет; Український католицький університет (м. Львів); Ужгородський національний університет; Запорізький національний університет.

Координатором проекту став Університет Ба Спа (Велика Британія), партнерами є Міністерство освіти і науки України та Українська асоціація студентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-