Порошенко привітав школярів з перемогою у Міжнародній географічній олімпіаді

Порошенко привітав школярів з перемогою у Міжнародній географічній олімпіаді

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав українських школярів Варвару Чернову та Єгора Грушевого з перемогою у Міжнародній учнівській географічній олімпіаді, яка  цьогоріч проходила у Таїланді.

Привітання Глава держави оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"Варвара Чернова та Єгор Грушевий – переможці Міжнародної географічної олімпіади. Пишаємося нашими юними географами", - написав Порошенко.

Він також привітав усіх переможців і призерів міжнародних учнівських олімпіад 2018 року, їхніх учителів та батьків і побажав їм "Так тримати!".

Президент поінформував, що загалом за час участі представників України у міжнародних учнівських олімпіадах наші обдаровані школярі вибороли більше 600 медалей різного гатунку.

Міжнародна учнівська олімпіада з географії тривала з 8 до 17 серпня в місті Канчанабурі (Таїланд). Її цьогорічною темою була обрана «Земна наука для всіх». Участь у олімпіаді взяли школярі з 39 країн світу. 

Читайте також: Академічне веслування: українська жіноча четвірка виграла «срібло» на чемпіонаті Європи

Україну на  олімпіаді представляли четверо юних знавців географії: десятикласник Броварської гімназії імені С.І.Олійника (Київська область) Віктор Палісецький,  учень 10 класу Вараської загальноосвітньої школи I-III №3 (Рівненька область) Єгор Грушевий,  десятикласник Дубенської спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов  (Рівненька область) Ярослав Гаврилюк та учениця 10 класу Одеської спеціалізованої школи №35 I-III ступенів із поглибленим вивченням англійської мови (Одеська область) Варвара Чернова. Вона виборола срібну медаль, а Єгор Грушевий став бронзовим призером престижного змагання.

Восени (у вересні та листопаді) українські школярі візьмуть участь ще в двох міжнародних учнівських олімпіадах –  з інформатики та астрономії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-