Член правління “Укрзалізниці” приховав високу зарплату: 36 протоколів - вже у суді

Член правління “Укрзалізниці” приховав високу зарплату: 36 протоколів - вже у суді

Укрінформ
НАЗК направило до суду 36 протоколів про адміністративні правопорушення щодо неподання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані членом правління ПАТ «Укрзалізниця» Олександром Бужором.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Як передбачено законодавством, з початку 2017 року всі суб’єкти декларування зобов’язані подавати повідомлення про суттєві зміни у своєму майновому стані у разі отримання ними у власність майна або отримання одноразового доходу на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня відповідного року. Так, Бужор, отримуючи дохід за місцем здійснення трудової діяльності, зобов’язаний був подавати відповідне повідомлення при отриманні авансу та другої половини заробітної плати, адже сума нарахованих йому коштів значно перевищувала встановлений поріг та становила від 101 739 до 337 861 гривень. Однак посадовець жодного разу повідомлення не подавав", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: НАЗК внесло припис главі Мінкульту

НАЗК нагадало, що відповідальність за неподання чи несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані передбачена частиною другою статті 172 - 6 КУпАП.

"Таке правопорушення тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - додали у агентстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-