Мінрегіон пропонує безпековий “апгрейд” метро

Мінрегіон пропонує безпековий “апгрейд” метро

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує ввести обов'язкове облаштування споруд та окремих приміщень метрополітену при їх проектуванні автоматичними установками для раннього виявлення надзвичайних ситуацій.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

"Ми змінюємо життя людей на краще, тому оновлюємо державні будівельні норми - пропонуємо обов'язково облаштовувати споруди метро автоматичними установками виявлення надзвичайних ситуацій. Це такі датчики контролю деформації будівельних конструкцій, які зараз використовуються на багатьох стратегічних об’єктах, підприємствах, у місцях великого скупчення людей", - зазначив він. 

Він додав, що автоматичні системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій дозволяють оперативно виявляти злам та запобігати можливим аваріям. 

"Установка таких пристроїв в метро значно підвищить безпеку пасажирів у разі пожежі, замикання, затоплення, обвалів тощо. Крім цього, це максимально виключить вплив людського фактора для виявлення загроз", - зазначив Парцхаладзе.

Читайте також: У метро хочуть на "апгрейд" табло до 140 мільйонів

Він додав, що також у  проекті нових державних будівельних норм розширені вимоги до пожежної безпеки в метрополітенах, а саме, оновлено і вдосконалено системи пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей, системи протидимного захисту, підпору повітря та інше.

Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-