Приток нелегалів критичний і загрожує держбезпеці — МВС

Приток нелегалів критичний і загрожує держбезпеці — МВС

Фото, відео
Укрінформ
З початку проведення на території України операції під умовною назвою “Мігрант” було виявлено 1167 нелегальних мігрантів.

Про це 15 серпня повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, інформує прес-служба МВС.

«Протягом двох тижнів було виявлено понад 1167 нелегальних мігрантів. Відносно більшості з них прийняте рішення про примусове видворення з України», - додав Яровий.

За його словами, результати профілактичного відпрацювання «Мігрант» показали, що проблема нелегалів “нині дуже гостра у державі”.

“Масовий приток нелегальних мігрантів є критичним, незабаром він становитиме загрозу державній безпеці», - наголосив Яровий.

Він повідомив, що в рамках відпрацювання перед правоохоронцями стоїть ряд завдань: оздоровлення оперативної обстановки на території обслуговування шляхом припинення адміністративних та кримінальних правопорушень, вчинених іноземцями, тісна співпраця всіх органів системи МВС, підвищення інтенсивності патрулювання основних маршрутів, які ведуть до державного кордону, перевірка місць можливого проживання (перебування) іноземців тощо.

У свою чергу директор Департаменту в справах іноземців та осіб без громадянства ДМС Наталія Науменко повідомила, що тенденція нелегальної міграції до України не має прогнозованого зниження.

«Керівництво Державної міграційної служби розробляє план надзвичайних дій на випадок масового входу в Україну нелегальних мігрантів. Цей план буде найближчим часом представлений керівництву МВС», - зазначила вона.

Голова Національної поліції Сергій Князєв запевнив, що права нелегальних мігрантів у жодному разі не будуть порушені.

Він також повідомив, що поліцейські залучатимуться до патрулювання прикордонних територій для протидії нелегальній міграції.

Фото: Департамент комунікації МВС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-