Розгляд по суті справи про викрадення Луценка і Вербицького так і не розпочався

Розгляд по суті справи про викрадення Луценка і Вербицького так і не розпочався

Укрінформ
Адвокати Олександра Волкова, якого підозрюють у викраденні активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, оголосили відвід усій колегії Бориспільського міськрайонного суду, який 15 серпня мав розпочати розгляд справи по суті.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Судді Кабанячий, Борець, Муранова-Лесів позбавили сторону Волкова права на захист, не дали змоги висловити свою думку під час підготовчого засідання», – йшлося у клопотанні про відвід.

Адвокати Волкова також стверджували, що суд незаконно долучав докази до справи, що їх неналежним чином інформували про процесуальні дії і що суд нібито долучив до процесу представницю потерпілих (родини Вербицького), адвоката у справах Майдану Євгенію Закревську без належного підтвердження її повноважень.

Однак судді, провівши у нарадчій кімнаті понад три години, відхилили заяву про відвід.

Утім, розгляд справи по суті так і не розпочався – засідання перенесли на 27 серпня на 14:00.

Потерпілий у справі народний депутат Ігор Луценко у коментарі "Радіо Свобода" заявив про затягування справи. «Спочатку справу розслідувало головне слідче управління МВС. Тому роль працівників МВС у злочині не могла бути розкрита, зникла частина доказів. Через це втратили час, об’єктивність і неупередженість. Потім втратила оперативність ГПУ, доки не передали справу пану Донському товариші і нові прокурори у справі не знайшли новий фактаж», – сказав Луценко.

Він також заявив, що захист Волкова зацікавлений у затягуванні справи: «Чим більше Волков сидить без вироку, тим більше шансів, що потім його відпустять».

Зі свого боку, адвокати Волкова наголошують, що їхній підзахисний не зацікавлений у затягуванні справи, а їхня мета - зміна запобіжного заходу.

Читайте також: Вбивство Вербицького та викрадення Луценка: ГПУ передала звинувачення в суд

Як повідомлялося, у червні цього року департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури заявила про завершення досудового розслідування у справі про викрадення учасників Євромайдану Юрія Вербицького і Ігоря Луценка. У прокуратурі стверджували, що зібрані під час розслідування докази «є достатніми для складення обвинувального акту».

Підозрюваному Олександру Волкову інкримінують викрадення Луценка і Вербицького в ніч з 20 на 21 січня 2014 року з приміщення Олександрівської клінічної лікарні, куди Луценко привіз Вербицького після поранення під час сутичок на вулиці Грушевського, їх катування, умисне вбивство Вербицького, а також створення злочинної організації, вчинення окремими групами громадян тяжких та особливо тяжких злочинів – викрадення і катування протестувальників, замахи на їхні вбивства, вбивства.

22 січня тіло Вербицького виявили у лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-