Фейкові премії та конфлікти інтересів: в НАЗК розповіли про нахабство чиновників

Фейкові премії та конфлікти інтересів: в НАЗК розповіли про нахабство чиновників

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 20 протоколів стосовно голови Матюшівської сільської ради.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"20 протоколів складено стосовно голови Матюшівської сільської ради Білоцерківського району Київської області Олександра Кознозія. Встановлено, що сільський голова не повідомив Національне агентство (ураховуючи перебування на посаді, яка не передбачає наявність безпосереднього керівника) про наявність у нього реального конфлікту інтересів, та підписував розпорядження про встановлення премій працівникам апарату сільської ради, якими преміював і себе. Такі правопорушення сільський голова вчиняв щомісяця протягом серпня 2016 року – травня 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: НАЗК звернулося до поліції щодо звіту "Соціал-демократичної партії"

Також національне агентство склало 8 протоколів на генерального директора Національного музею історії України у Другій світовій війні Івана Ковальчука, який "в умовах реального конфлікту інтересів неодноразово підписував накази про преміювання".

"Директор музею, не повідомивши Міністерство культури як орган, до сфери управління якого належить музей, видавав накази про преміювання працівників, у тому числі і своєї дружини, яка працює на посаді заступника генерального директора музею", - зазначили в агентстві.

Крім того, НАЗК склало протоколи стосовно депутата Новокалинівської міської ради Самбірського району Львівської області Мар’яна Самардака, який "користуючись представницькими повноваженнями у власних приватних інтересах, не повідомив Національне агентство про реальний конфлікт інтересів та надіслав два депутатських звернення в інтересах своєї дружини до військової частини, де вона проходить військову службу".

Читайте також: НАЗК перевірить е-декларації судді у справі Кернеса

У Національному агентстві нагадали, що відповідальність за неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів та вчинення дій чи прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів передбачена частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Національне агентство також зазначило, що складення протоколу і направлення його до суду є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-