Кожен третій українець уже обрав собі лікаря первинної ланки - Супрун

Кожен третій українець уже обрав собі лікаря первинної ланки - Супрун

Укрінформ
На сьогодні 14,8 млн українців, тобто кожен третій житель країни, обрав лікаря первинної ланки.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала в.о. міністра охорон здоров'я Уляна Супрун.

"Національна кампанія “Лікар для кожної сім’ї” швидко рухається. Скоро настане час змінювати гасло з “Всім потрібен власний лікар” на “Всі мають власного лікаря”. На сьогодні 14,8 мільйона українців підписали декларації з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами", - написала Супрун.

Вона наголосила, що найкращі результати демонструють ті регіони, де медичну реформу впроваджують спільно медичні заклади та місцева влада.

Наприклад, у Вінницькій області 56% жителів обрали собі сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів. Наступні серед лідерів - Полтавська, Харківська і Хмельницька області. В цих регіонах, за словами Супрун, майже кожен другий уже має свого лікаря.

В.о. міністра нагадала, що всі послуги, які надає лікар первинної ланки, базові аналізи, вакцинація, профілактичні обстеження оплачує Національна служба здоров'я України, для пацієнтів вони абсолютно бескоштовні.

Читайте також: Супрун пояснила, чому важливо регулярно вимірювати окружність талії

Очільниця МОЗ закликала українців не зволікати з вибором лікаря. Обрати фахівця наразі можна як у комунальних медичних закладах, так і у приватних клініках, які уклали договори з Національною службою здоров'я. Перелік приватних медзакладів, з лікарями яких можна укласти декларацію, оприлюднений на сайті НСЗУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-