У ЗСУ визначились з необхідними засобами та комплексами зв'язку - Генштаб

У ЗСУ визначились з необхідними засобами та комплексами зв'язку - Генштаб

Укрінформ
На сьогодні вже завершено остаточний вибір засобів та комплексів зв'язку, які нині найбільш гармонійно підходять Збройним силам України.

Про це заявив у середу під час брифінгу в прес-центрі МО України начальник головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу ЗС України генерал-майор Володимир Рапко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Війська зв'язку Збройних сил України у період з 2014 по 2018 рік отримали величезний досвід з організації зв'язку під час проведення антитерористичної операції, операції Об'єднаних сил, міжнародних навчань та тренувань. З урахуванням зазначеного та враховуючи досвід інших країн, здійснено та завершено остаточний вибір засобів та комплексів зв'язку, які найбільш підходять Збройним силам України на даному етапі», - сказав він.

Читайте також: Українська армія замінила на "цифру" майже всі радіостанції часів СРСР

Під час брифінгу генерал поінформував про спроможності видів та родів зв'язку та їх комплексне використання при виконанні завдань. Зокрема, мова йшла про організацію та застосування проводового, цифрового радіорелейного та широкосмугового, тропосферного, супутникового, фельд'єгерсько-поштового зв'язку тощо.

«Ми широко використовуємо техніку як військового, так і подвійного призначення, виходячи з розумної достатності. Вживаються заходи щодо впровадження систем вітчизняного виробництва. Сьогодні сучасний цифровий зв'язок широко застосовується у Збройних силах України», - наголосив Рапко.

Читайте також: Нацрада: мовлення на окупований Крим незабаром почнуть нові теле- і радіоканали

За бюджетні кошти та кошти підприємств розроблено новітні цифрові радіорелейні станції. Триває заміна застарілих радіорелейних станцій на новітні, надходять тропосферні станції з покращеними характеристиками. Для здійснення стійкого управління військами перебувають в експлуатації понад 1000 терміналів супутникового зв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-