Путівок у санаторії роздали на третину більше, ніж торік - Мінсоцполітики

Путівок у санаторії роздали на третину більше, ніж торік - Мінсоцполітики

Укрінформ
За результатами семи місяців 2018 року, охоплення санаторно-курортним лікуванням зросло на 29% порівняно з тим же періодом минулого року.

Про це інформує прес-служба Міністерства соціальної політики. 

«Адресним санаторно-курортним лікуванням з початку 2018 року забезпечено 5 485 осіб з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. За результатами перших семи місяців цього року, охоплення санаторно-курортним лікуванням зросло на 29% порівняно з тим же періодом минулого року», - ідеться в повідомленні. 

Зазначається, що держава фінансує 100% вартості курсу лікування постраждалих і проживання їх супроводжуючих осіб у санаторно-курортних закладах за їх вибором.

Читайте також: У парламентських санаторіях цього року відпочили лише три депутати - КВУ

У Мінсоцполітики інформують, що з метою підвищення ефективності соціальних послуг, що надаються за кошти Фонду соціального страхування України (ФССУ), з 2017 року санаторно-курортне лікування постраждалих на виробництві здійснюється за адресним механізмом.

Зокрема, відповідно до нового порядку особи з інвалідністю мають право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування. Також після переходу на адресність кількість закладів, у яких постраждалі проходять лікування, зросла у понад три рази.

Також повідомляється, що у разі самостійного придбання постраждалим путівки, ФССУ компенсує її вартість у розмірі, що не перевищує граничні розміри витрат, встановлені правлінням Фонду.

У Мінсоцполітики інформують, що отримання санаторно-курортного лікування за кошти ФССУ для особи з інвалідністю І групи відбувається щороку, для особи з інвалідністю ІІ групи - один раз на два роки або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації (ІПР), для  особи з інвалідністю ІІІ групи - один раз на три роки, один раз на два або щороку на підставі ІПР.

У разі необхідності супроводу особи з інвалідністю до санаторно-курортного закладу, якщо така потреба визначена висновком Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), Фонд фінансує витрати на перебування (проживання, харчування, витрати на проїзд) супроводжуючої особи на весь період санаторно-курортного лікування особи з інвалідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-