Кваліфікаційне оцінювання провалили 16% суддів

Кваліфікаційне оцінювання провалили 16% суддів

Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів України завершила процедуру кваліфікаційного оцінювання стосовно 1486 суддів місцевих та апеляційних судів.

Про це інформує прес-служба ВККСУ.

«Станом на 7 серпня 2018 року оцінювання завершено стосовно 1486 суддів місцевих та апеляційних суддів», -  ідеться в повідомленні.

Як зазначається, 1245 суддів із 1486, або 84%, за результатами кваліфоцінювання визнані такими, що відповідають займаній посаді, натомість 241 суддя, або 16%  - підлягають звільненню або вже звільнений. 

Читайте також: Почався прийом документів на конкурс до Антикорупційного суду

Із цих 241 судді 130 суддів не підтвердили відповідності займаній посаді: 83 судді не склали іспиту та 47 суддів не пройшли співбесіди з членами комісії, а 111 суддів звільнено за власним бажанням або їх повноваження під час оцінювання було припинено.

Окрім того, у ВККСУ інформують, що з причин оголошення перерви або зупинення кваліфікаційного оцінювання немає остаточних результатів щодо 289 суддів, стосовно яких розпочато оцінювання.

Як повідомлялося, триває кваліфікаційне оцінювання всіх суддів країни на відповідність займаній посаді, започатковане у межах судової реформи. Оцінювання призначено для трьох груп суддів у кількості 5157 осіб.

ВККС оцінює суддів за критеріями компетентності, професійної етики та доброчесності.

У комісії нагадують, що для першої тисячі суддів оцінювання оголошено 20 жовтня 2017 року і триває вже більше дев'яти місяців. 

Із числа суддів, які пройшли оцінювання, 252 суддів-«п'ятирічок», в яких закінчились повноваження, вже рекомендовані Вищій раді правосуддя для призначення на посади. 

Наразі судді з першої групи перебувають на останньому етапі кваліфікаційного оцінювання - співбесіди та аналізу досьє. 

Друга група суддів склала іспити та на сьогодні проходить тестування морально-психологічних якостей. Третя група, рішення стосовно якої ухвалено 7 червня 2018 року, - це 2188 суддів, вже розпочали складати іспити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-