Полторак звільнив майора та старшину, які побили солдата

Полторак звільнив майора та старшину, які побили солдата

Укрінформ
Міністр оборони Степан Полторак за підсумками розслідування у 45-ій окремій артилерійській бригаді Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного звільнив майора та старшину, які завдали важких тілесних ушкоджень солдату 

Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

"За результатами розслідування міністром оборони прийнято рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб частини: заступника командира військової частини з тилу майора Глудика Р.Л. (який безпосередньо застосував насилля до підлеглого, принижував його, окрім цього, підтверджено факти отримання ним неправомірної вигоди від батьків окремих військовослужбовців військової частини) — позбавити військового звання (при цьому позбавляється всіх звань офіцерського складу, права на вихідну допомогу, права пенсійного забезпечення, права користуватися медичними закладами Міністерства оборони)", - йдеться  у повідомленні.

Крім того, старшого водія комендантського взводу старшину Ліпяніна С.Б., котрий завдав важких тілесних ушкоджень військовослужбовцю, внаслідок яких було спричинено розрив селезінки - звільнити з лав Збройних сил України у зв’язку зі службовою невідповідністю, при цьому він буде позбавлений права на отримання вихідної допомоги при звільненні та права перебувати на квартирному обліку для отримання житла.

Командира військової частини Терещука О.М. та заступника командира з виховної роботи Рогова О.В. за неналежне виконання службових обов’язків, бездіяльність та неприйняття відповідних управлінських рішень щодо зазначених фактів  попередити про повну службову невідповідність; командиру взводу зв’язку батареї лейтенанту Берездецькому Ю.Р., який не забезпечив належний стан військової дисципліни під час проведення занять, де військовослужбовцю було завдано тілесних ушкоджень  оголосити сувору догану.

Читайте також: Міноборони назвало основну версію вибуху на Рівненському полігоні

Дії майора Глудика та старшини Ліпяніна містять ознаки кримінального правопорушення, правове рішення щодо якого мають дати правоохоронні органи.

Як повідомлялося, 18 липня медики місцевої лікарні повідомили у Яворівський відділ поліції, що до них побитим доставлений 28-річний контрактник. Лікарі діагностували у нього тупу травму живота та розрив селезінки. Було відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 426 – перевищення військовою службовою особою влади. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 7 років. Солдата побили за те, що він поклав голову на парту під час занять. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-