На Вінниччині суддя погорів на хабарі у 20 тисяч гривень

На Вінниччині суддя погорів на хабарі у 20 тисяч гривень

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро України викрили на хабарі у 20 тисяч гривень суддю районного суду у Вінницькій області.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

“Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури спільно з працівниками управління СБУ у Вінницькій області викрили на отриманні неправомірної вигоди суддю одного з районних судів Вінницької області”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Івано-Франківщині прокурора впіймали на хабарі у 300 доларів

За даними НАБУ, 6 серпня судді, який одночасно виконував обов’язки голови суду, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого за ч.3. ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

"Наразі готується подання до Вищої ради правосуддя щодо відсторонення судді від здійснення правосуддя", - поінформували в антикорупційному відомстві.

Читайте також: На Херсонщині СБУ затримала на хабарі поліцейського дозвільної системи

Як зазначили в НАБУ, суддю викрили 2 серпня в момент отримання 20 тис. грн неправомірної вигоди через посередника - адвоката. За даними слідства, хабар призначався за прийняття суддівського рішення про закриття справи щодо адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП, стосовно жителя області.

"7 серпня повідомлено про підозру адвокату-посереднику", - додали в Бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-