За вбивство військового моряка злочинцю дали 4 роки ув'язнення

За вбивство військового моряка злочинцю дали 4 роки ув'язнення

Укрінформ
За жорстоке вбивство військовослужбовця Військово-морських сил України Арслана Шейхова, вчинене у позаслужбовий час 42-річним екс-працівником МВС Володимиром Злим, Роздільнянський райсуд Одеської області позбавив останнього волі на 4 роки.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури.

"Попри невизнання обвинуваченим своєї провини, судом було надано належну правову оцінку зібраним під час досудового розслідування доказам, а саме показам потерпілої, свідків, допитаних у судовому засіданні, висновкам експертиз, а також іншим зібраним доказам", зазначили в прокуратурі.

Варто зазначити, що якість медекспертизи та розслідування вбивства військовослужбовця Шейхова, який 11 серпня перебував у законному звільненні і разом з родиною святкував удома свій 33-й день народження, з самого початку викликало подив його рідних та знайомих.

Читайте також: Підозрюваного у нападі на Гандзюк арештували до жовтня

Тодішнього радника начальника Генштабу ЗСУ Олену Вербицьку, зокрема, стривожив дивний висновок місцевого судмедексперта, згідно з яким смерть Шейхова наступила не внаслідок жорстоких побоїв, а "у зв'язку з тим, що він захлинувся блювотною масою".

Хоча "під час огляду тіла представниками Нацполіції було виявлено множинні садна на тілі та голові, переломи носа та черепа".

"Про вищезазначені тілесні ушкодження, які є несумісні з життям, навіть мова не йде”, - обурилася Вербицька і пов’язала такий висновок експерта з тим, що громадянин Злий є колишнім співробітником органів МВС і сином колишнього голови Єгоровського радгоспу.

Читайте також: Комітет ВР просить забезпечити міжнародне розслідування вбивства журналіста Джемаля

На думку радника начальника Генштабу ЗСУ, "корпоративна зацікавленість деяких посадовців може привести до безкарності вбивці військовослужбовця Шейхова".

Об’єктивно розслідувати загибель матроса закликало також командування ВМС України. "Розраховуємо на об’єктивні і неупереджені слідчі дії, що проводяться у зв’язку із загибеллю нашого бойового побратима", - йшлося у зверненні до одеських правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-