Справа про зброю: у ГПУ припускають, що Костенко піде на угоду зі слідством

Справа про зброю: у ГПУ припускають, що Костенко піде на угоду зі слідством

Укрінформ
Слідчий поліції вирішуватиме, поновлювати розслідування чи закривати справу за фактом незаконного зберігання зброї Олександром Костенком, який повернувся з ув'язнення в РФ.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Він, зокрема, розповів, що слідство у кримінальній справі, порушеній у травні 2014 року відносно Костенка, було призупинене, оскільки він перебував у в'язниці у РФ.

"Як тільки слідчий Святошинського райвідділу поліції скаже, що справу почали розслідувати знову, то прокуратура міста буде здійснювати процесуальне керівництво у цьому провадженні", - сказав він.

При цьому Лисенко припустив, що Костенко може піти на угоду зі слідством для пом'якшення покарання. "Не виключається, що людина піде на угоду зі слідством", - сказав він.

У травні 2014 року відносно Костенка та іншого кримчанина Станіслава Краснова була порушена кримінальна справа за фактом незаконного зберігання зброї та вибухонебезпечних речовин.

Читайте також: Костенко відмовився від коментарів: Я ще поговорю зі спецслужбами

Наразі справа відносно Краснова вже слухається в столичному суді. Водночас провадження відносно Костенка було призупинене через його відсутність на території України.

15 травня 2015 року російський суд дав Костенку 4 роки й 2 місяці, а пізніше покарання зменшили до 3,5 року позбавлення волі.

Російські правоохоронці інкримінували Костенку заподіяння тілесних ушкоджень співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут" 18 лютого 2014 року під час "масових заворушень" у Києві. Активіст начебто кинув камінь у бійця "Беркуту".

Після відбування покарання в російській в'язниці Костенко вийшов на волю 3 серпня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-