Слідком РФ

Слідком РФ "шиє" справи ще трьом українським військовим

Укрінформ
Слідчий комітет Росії порушив три нові кримінальні справи проти українських військовослужбовців.

Про це повідомляється на сайті Слідкому РФ.

"Порушено ще три кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - йдеться в повідомленні.

Як стверджується, російськими слідчими нібито «встановлено додаткові факти проведення українськими військовослужбовцями артилерійських обстрілів населених пунктів... у результаті яких отримують поранення мирні жителі».

Так, у Слідкомі заявили, що в результаті обстрілу «селища міського типу Оленівка під Докучаєвськом, а також села Сигнальне Петрівського району міста Донецька отримали поранення дві жительки, які не брали участі в збройному конфлікті... 1953 і 1962 років народження», а також отримали «пошкодження об'єкти цивільної інфраструктури, а саме ділянки газопроводів, розташовані в містах Донецьк, Горлівка і Докучаєвськ». При цьому дати відповідних подій Слідкомом РФ не названі.

За даними російських слідчих, йдеться про період з січня по серпень 2018 року.

Читайте також: ЄС дорікнув Росії за військову присутність на окупованих територіях Грузії

Як відомо, російські окупаційні війська регулярно обстрілюють позиції українських військових на Донбасі, а також населені пункти й об'єкти інфраструктури. При цьому бойовики покладають відповідальність за обстріли на ЗСУ.

Зокрема, 7 квітня 2018 року Державна прикордонна служба України поінформувала про те, що на контрольованому бойовиками блокпосту «Оленівка» один з членів незаконного збройного формування дав чергу з автомата, влучивши в жінку, яка стояла на автобусній зупинці. Після цього бойовики поширили інформацію про нібито поранення військовослужбовцями ЗСУ жінки з підконтрольної українській владі території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-