Політв'язень Костенко потребує захисту - Денісова

Політв'язень Костенко потребує захисту - Денісова

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова наголошує, що звільнений з російської колонії кримський активіст Олександр Костенко є громадянином України, політв'язнем і потребує уваги та захисту прав.

Про це вона сказала на телеканалі «Прямий», коментуючи поширену в соцмережах інформацію про те, що начебто у 2014 році СБУ затримувала його за підозрою в тероризмі.

"Костенко Олександр є громадянином України, він відбув покарання і сьогодні буде на території України, в місті Києві, ми його чекаємо як громадянина України. Він згідно з постановою ВР від 1 березня 2018 року є політичним в'язнем. Він потребує нашої уваги. Якщо до нього є якісь претензії у правоохоронних органів, то з'ясовуйте їх і приймайте рішення щодо Костенка і його дій», - зазначила Денісова.

Читайте також: У Костенка зламана рука - йому потрібна меддопомога

Вона також підкреслила, що її метою як омбудсмена є захист  Костенка та відновлення його конституційних прав.

Як повідомлялося, Костенко 3 серпня вийшов з російської колонії після відбування покарання нібито за те, що травмував співробітника кримського "Беркута" під час Євромайдану в Києві. Разом із українськими дипломатами Костенко 6 серпня перетнув кордон РФ та України і вже увечері має бути в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-