Президент і прем'єр привітали військових льотчиків з Днем Повітряних Сил

Президент і прем'єр привітали військових льотчиків з Днем Повітряних Сил

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав військовослужбовців Повітряних Сил ЗСУ з професійним святом - Днем Повітряних Сил Збройних Сил.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

“Вітаю із професійним святом вартових небесних кордонів України. Бажаю нашим військовим чистого неба над головою. Нехай вас оберігають небесні Ангели!», - наголосив Президент.

Привітав військових і прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

"Українські Повітряні Сили мають давню і славну історію, адже сягають часів Української Народної Республіки, коли у 1917 році було створено перший український Повітряний флот. З відродженням української незалежності було відроджено і національні Повітряні Сили, які захищають спокій наших громадян із 1992 року", - зазначив прем'єр.

Він наголосив, що з початку російської збройної агресії у Криму та на Донбасі Повітряні Сили ЗСУ виконують надзвичайно важливу роботу у збройному протистоянні з противником як в повітрі, так і на землі.

Читайте також: Сьогодні - День Повітряних Сил України

"Наша військова авіація є важливим елементом армійської інфраструктури та забезпечує належну підтримку піхотним військам як у військовому, так і в логістичному плані", - зазначив Гройсман, додавши що Повітряні Сили є потужним, збалансованим та ефективним родом військ.

За словами очільника уряду, досвід справжніх бойових дій робить вітчизняні Повітряні Сили, як і українське військо загалом, боєздатною бойовою одиницею, спроможною виконувати завдання найвищого рівня складності та відповідати на найскладніші виклики сучасного світу.

Впровадження стандартів НАТО, спільні бойові навчання з представниками Альянсу, модернізація технічної бази, оновлення озброєнь, запровадження сучасних технічних та воєнних нормативів спрямовують розвиток Повітряних Сил Збройних Сил у напрямі найкращих світових зразків.

"Ми не зупинимось на досягнутому і продовжимо впроваджувати стандарти НАТО в українському війську та забезпечувати дотримання принципів Альянсу в управлінні не лише оборонними структурами, а і у суспільстві загалом. Адже наша стратегічна мета – членство в Північноатлантичному Альянсі, що стане запорукою нашої національної безпеки та впевненості у власних силах перед агресором", - наголосив Гройсман.

Він подякував військовослужбовцям та цивільним працівникам Повітряних Сил ЗСУ за віддану службу народові України та щоденний ризик власним життям і побажав міцного здоров’я і довголіття, успішного виконання поставлених завдань та мирного неба над головою.

Сьогодні День Повітряних Сил Збройних Сил України. Він відзначається згідно з Указом Президента від 27 червня 2007 року у першу неділю серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-